Hvordan kan jeg investere i utenlandske aksjer?

Det finnes mange spennende norske aksjer å investere i, men det er jo ingen hemmelighet at mange av de store og mest kjente selskapene er noe du finner i utlandet. Her kan du bli litt klokere på hvordan du investerer i utenlandske aksjer.

Ettertraktede aksjer og aksjefond

Det er jo gjerne sånn at vi ser litt til utlandet i lille Norge, og det er ikke noe annerledes på aksjemarkedet. I utlandet virker det som om ting foregår i en helt annen økonomisk skala, og siden mange sentrale bransjer og teknologier befinner seg utenfor landets grenser, er det også her man finner spennende investeringsmuligheter. Det er dermed ikke sagt at det ikke finnes gode og spennende investeringsmuligheter i Norge, men hvis man synes det utenlandske aksjemarkedet er forlokkende, så er det lurt å vite litt om hvordan man investerer i utenlandske aksjer.

Kan man investere i amerikanske aksjer fra Norge?

Det er flere online handelsplattformer der man kan investere i utenlandske aksjer, selv om man bor i Norge. Det er ikke så vanskelig eller komplisert som man kanskje tror. Det man skal være litt obs på, er at det ikke blir rapportert automatisk til Skatteetaten fra mange utenlandske nettmeglere, så der skal man sørge for å holde orden i sakene sine selv, og skrive fortjeneste inn i egenmeldingen. All gevinst oppnådd i forbindelse med investering er nemlig skattepliktig i Norge, uansett om du investerer i norske eller utenlandske aksjer og aksjefond.

Det at man kan investere online har generelt gjort det mye lettere å investere. Det er nærmest ingen begrensninger for hva du kan investere i, og det er ikke vanskeligere å investere i utenlandske aksjer, enn det er med norske. Så hva er det som er så forlokkende med aksjer i utlandet?

Invester i kjente merkevarer

Noe av det som gjør det så spennende å investere i utenlandske aksjer, er at man får muligheten for å investere i kjente merkevarer. Aksjeselskaper som Coca Cola, Netflix, Amazon, Facebook, Apple, Boeing og Tesla gjør investering veldig forlokkende. Suksess er per definisjon spennende og på det nivå som disse selskapene omsetter for, kan for eksempel utbytteaksjer være lukrativt i lengden. Apple er for eksempel en av de store aksjeselskapene som betaler utbytte til investorene sine.

Amerikanske aksjer kan være en god investering, fordi det er mange forholdsvis sikre investeringer. Det finnes også spennende aksjefond i USA, som man med fordel kan investere sparepengene sine i. Man kan også investere i et ETF, der man i prinsippet investerer i en hel økonomi. Et populært ETF er det som heter S&P 500, der man investerer i de 500 største selskapene i USA. Det gjør det til en forholdsvis sikker investering, forutsatt at man tror at amerikansk økonomi vil klare seg bra de neste mange årene.

Det er spennende å investere i merkevarer man allerede kjenner godt i forveien, og det er det som gjør det så forlokkende å investere i amerikanske aksjer. Det å kunne investere i merkevarer som Apple og Amazon, gjør at man føler seg involvert i ting man forbruker og elsker på en helt annen måte.

Heldigvis er det blitt langt mer tilgjengelig å kunne investere i utenlandske aksjer fra Norge. Det er blitt mye lettere å investere og det er kommet langt flere investeringsmuligheter i utenlandske aksjer. Dette gjelder spesielt for amerikanske aksjer. Man rådes gjerne til å investere i noe som man kjenner godt i forveien, og her er amerikanske aksjer særdeles nærliggende.