Amazon Prime kan potensielt forbigå gigantene

Hvorvidt du kjenner til streaming tjenesten Amazon Prime kommer helt an på hvor godt kjent du er i streaming universet. Selskapet som i det små begynte som en online bokhandler, har nå utviklet seg til å bli et av verdens absolutt største retail marked. Jeff Bezos er mannen som står bak dette imperiet, og han har som resultat nettopp forbigått selveste Bill Gates i formue. Det er ikke hver dag at man hører om slike historier, og det er lett å undre seg over hvordan Bezos oppnådde dette. Et lite hint derimot, kan vi muligens finne i måten Amazons streaming tjeneste Prime nå inntar markedet. De er noe sene inn i et marked hvor tjenester som Netflix og HBO lenge har hersket, men måten de inntar markedet på er nettopp det som gjør Amazon spesielle.

Tro det eller ei, men mye av æren for strømmetjenestens så og si plutselige entre i markedet, bør gå til den tidligere Top Gear gjengen, Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May, som etter at Clarkson ble sparket fra Top Gear gjorde sitt comeback i serien The Grand Tour i slutten av 2016. Denne muligheten snappet Amazon kjapt opp, og før de visste ordet av det hadde Prime video vokst med tusenvis av nye kunder på kort tid. Etter dette etablerte de seg som en tjeneste med et bredt utvalg av ulike titler, men for en mye gunstigere pris enn konkurransen.

Hos Amazon Prime video får du ikke bare en 30 dagers gratis prøveperiode, men også en såkalt introduksjonspris den første måneden, der du kun betaler 30 kroner! Deretter betaler du 60 kroner per måned for en tjeneste som mange ville være enige i at er verdt mye mer.

Hva er unikt med Prime video?

Nå sitter du kanskje der og tenker, «Jeg har allerede abonnement på Netflix og HBO, er Amazon Prime virkelig noe jeg trenger?». Det finnes mange grunner for at det er lett å svare ja på dette spørsmålet. La oss understreke noen av disse her, så kan du etterpå vurdere om det er verdt å kansellere Netflix abonnementet, eller om du vil abonnere på begge to, med tanke på den lave prisen Amazon Prime tilbyr.

Det første vi må understreke er hvor billig Prime video virkelig er. HBO Nordic koster 89kr, Viaplay 119kr og Netflix hele 139kr. Prime video koster til kontrast ikke mer enn 30 kroner i måneden i introduksjonsperioden, før prisen øker til 60 kroner i måneden, som fortsatt er langt billigere enn konkurransen. Er du student og ser etter en streaming tjeneste som er lett på lommeboken, er Prime video uten tvil et ypperlig alternativ.

Har du prøvd Netflix, HBO eller andre streaming tjenester og rett å slett er lei av disse? Har du fått nok av Netflix sine «helt ok» originaltitler, og deres noe begrensede utvalg? Eller har du sett så mange middelalder-inspirerte filmer på HBO at du har glemt hvilket år vi lever i? Da kan det være en god ide å gi Amazons friske grønne åkere et forsøk, her kan du boltre deg i et helt nytt grensesnitt med titler du ikke har sett maken til før. Forandring er sunt, noen ganger skal det ikke mer til enn dette for å prøve seg på en ny streaming tjeneste.

Så mye underholdning du ønsker for prisen av en kaffekopp

30 kroner koster det deg etter prøveperioden, for å få tilgang til de 8000 filmene og TV-seriene som Prime tilbyr. Om man setter dette i perspektiv, koster det ikke mye mer enn en kaffekopp eller to per måned, selv etter at introduksjonsperioden slutter og du betaler fullpris på 60 kroner i måneden. Det er ingen tvil om at du kan sette deg ned i godstolen med god samvittighet på slutten av arbeidsdagen, for å nyte noen episoder med din favorittserie, eller en favorittfilm og to, fordi du vet at du uansett ikke bruker mer enn prisen av an kaffekopp og to, uansett hvor mange filmer og serier du ser.

Folk har nok alle sine personlige grunner for bruk av streaming tjenester, men en ting er sikkert, det gir oss alle glede på en eller annen måte! Det viktigste er at du finner den kategorien som underholder deg mest, og at du er grundig fornøyd med utvalget du finner her. Det betyr ikke noe om du er komediefan, og liker å slappe av med en letthjertet film som virkelig gjør seg godt for humøret, eller om du foretrekker en skrekkfilm med dine næreste venner, som skremmer vettet av dere alle, en skikkelig streaming tjeneste skal kunne tilby alt dette og mer. Prime video tilbyr som sagt over 8000 filmer og TV-serier å velge mellom, hvilket betyr at uavhengig av hvem du er og hva du foretrekker, så bør du finne noe du liker i Prime-plattformen.

Fortsatt ikke sikker på om Prime er noe for deg?

Om du etter å ha lest gjennom denne artikkelen sitter igjen med en følelse om å prøve ut Amazon Prime, så føler du mest sannsynlig rett! Alt du trenger å gjøre er å registrere deg på deres nettside, deretter vil du kunne nyte alt av innhold tjenesten kan levere i 30 dager helt kostnadsfritt, noe som burde gi deg mer en god nok tid til å finne ut om Prime video er noe for deg. Etter dette får du minst 1 måned med halvert pris, altså kun 30 kroner, før du begynner å betale Amazons standardpris på 60 kroner i måneden. Billig moro med andre ord!

Om du er en student på jakt etter underholdning for en billig penge, en barnefar som trenger pause fra hverdagen, eller du har vært innom andre streaming tjenester før, og rett og slett har behov for å prøve noe nytt, så vil Prime video uansett komme som en positiv overraskelse. Med en mer eller mindre uslåelig pris, og et utvalg som tross alt er svært imponerende, er det vanskelig å slå feil her. Det er ikke så alt for lenge siden Amazon Prime video gjorde sin debut i Norge, og vi ser for oss at de fort kan bli en folkefavoritt.