Slik spiller du spøkelse kortspill

Når man skal kose seg sammen på hytta, er kortspill en av de aller første tingene mange tenker på. Men et av de problemene mange har, er å huske reglene til de forskjellige spillene. Eller, kanskje ikke akkurat vri åtter, men stort sett alle de andre spillene. Derfor får du en liten introduksjon til hvordan du skal spille kortspillet spøkelse i denne artikkelen, sånn at dere kan bli helt enige om reglene helt fra begynnelsen.

Det er kanskje ikke så mange som har hørt om spøkelse kortspill, men det betyr ikke at du ikke kommer til å bli helt forelsket i det når vi begynner å spille det. Og heldigvis er reglene ganske enkle! Her får du noen av de aller viktigste.

Grunnleggende regler i spøkelse

Dette spillet, som tar omtrent 10 minutter per runden, er helt perfekt til når man vil spille en runde før man skal ut på skitur, mens middagen er i ovnen, eller andre små tidspunkter med pause i dagen.

  • Spøkelse spilles med to spillere, og hver spiller får fem kort hver. Resten av kortene skal legges med bildesiden ned, sånn at man ikke kan se hvilket kort man trekker.
  • Av kortene man har på hånda, kan man bare se på to av dem. Man velger selv hvilke kort dette skal være. Resten legges med bildesiden ned foran spilleren.
  • Spillet handler om å få minst mulig poeng, og her er verdien på de forskjellige kortene: edd er 1, knekt er 0,5, åtter er 0 og resten er verdien på kortet.
  • Når det er din tur tar du opp et kort og kan bytte det før du ser på det. Når det siste kortet er tatt opp begynner man å telle poeng og den som har færrest poeng, er den som har vunnet runden.