Hulu – Norges mest undervurderte?

Hulu er en streaming app i USA som har pene 28 millioner brukere. Det er med andre ord en av verdens største streaming tjenester. Denne tjenesten er faktisk eid av selveste Disney. Faktum er dog at, uansett hvor populært Hulu nok er i USA, så vet ikke den gjennomsnittlige nordmann engang om dette selskapet. Hadde du spurt en nordmann på gata om streamingtjenester skulle det nok dukket opp en rekke andre svar før en av verdens største tjenester ville kommet opp i samtalen. Men hvorfor er det egentlig sånn, og kan det endre seg i fremtiden?

Dette er Hulu

Hulu er en app som kan benyttes over datamaskin, nettbrett og mobil. Bokstavelig talt kan du egentlig se denne akkurat der du ønsker, da den også er integrert med Smart TV-er, og TV-serier og filmer her kan så klart ses gjennom Apple TV og Chromecast også, om ønskelig. Planene starter på lave $5.99 i måneden. Det er derimot kun en grunnpakke. Du kan selvfølgelig legge til en hel del mer, men det koster naturligvis en god del. Dette understreker derimot fordelen ved Hulu, der du på mange måter kan personalisere ditt innhold. Det er dessuten ufattelig mye billigere å velge Hulu enn for eksempel en TV-pakke.

Hos Hulu får du alt fra sport, til TV-serier og filmer, og til og med barne TV. Dette understreker det brede spennet av alternativer du får med Hulu. Ikke bare får du filmer og TV-serier slik som hos for eksempel Netflix og Amazon Prime, men med på kjøpet får du også naturligvis live TV slik at du kan se dine favorittkamper. Enten det er NBA, NFL eller kanskje til og med soccer du skal se på, så har Hulu et godt og bredt utvalg av de mange amerikanske idrettene.

Hvordan kan Hulu være aktuelt for nordmenn?

Du spør deg selv kanskje nå – hvordan kan Hulu være aktuelt for nordmenn? Det er tross alt en grunn til at Hulu ikke er nevneverdig populært her til lands, og det er at nordmenn simpelthen ikke støter på denne applikasjonen så altfor ofte. Dette kommer av at nordmenn simpelthen ikke får tilgang til innholdet, da Hulu ikke ville kunne dekket det som det ville kostet med lisens for alle sine programmer og filmer her til lands, da inklusive live TV også naturligvis. Men det betyr jo tross alt ikke at det ikke finnes løsninger der ute som kan virke.

I moderne tid har nemlig teknologien ikke bare utviklet fantastisk streaming over hele verden, men vi har også fått tilgang på VPN. Dette er bedre kjent som et virtuelt privat nettverk. Kort forklart fungerer dette i praksis som at din aktivitet på nettverket blir skjult, og det ser ut som du opererer på et helt annet nett. Med andre ord, du kan lure nettsider til å tro at din IP-adresse for eksempel befinner seg i et helt annet land. Om du velger å koble deg opp mot en VPN i for eksempel New York, så vil en nettside slik som Hulu tro at du befinner deg her.

Når Hulu og andre applikasjoner som har GEO sperrer for nordmenn ikke lenger kan se at vi er utenfor USA, så har de heller ikke lenger noen grunn til å blokkere oss ute. Faktisk er det, i deres øyne, akkurat som om vi bodde i USA. VPN er dermed en perfekt dør inn for å få se på Hulu. Det betyr derimot ikke at det på noen måte blir gratis å se på Hulu. Du kommer til å betale nøyaktig det samme gebyret som amerikanerne, men nå får du i hvert fall tilgang på det som rører seg der ute av gode filmer og TV-serier på en av Amerikas best likte apper.

Disneys rolle i Hulu

En kan ikke komme utenom å observere Disney sin rolle i Hulu. Dette er en rolle som ikke veldig mange vet om, og de opererer på mange måter som en slags skjult eier i bakgrunnen – tross at de eier hele 66%. Det minner oss i grunn litt om Amazon og den rolle de spiller i Twitch, der selve applikasjonen og dens merkevare blir markedsført så hardt at eieren selv nærmest blir helt bortglemt. Disney har gjort en god jobb med å bygge merkevaren for Hulu, det er det liten tvil om.

Hulu har over årene kunne nyte at Disney har vært eier, ved å blant annet få fatt på filmer som andre streamingtjenester bare kunne drømme om. Kombinert med et tilbud av massive mengder TV-serier, sport, og andre filmer fra andre studioer, så har Hulu bygget seg opp en portefølje der Disney riktignok ikke er den eneste aktøren. Allikevel er det meget interessant å ta et dypdykk i hva fremtiden kan bringe på denne fronten.

Disney er tross alt et selskap som bare for noen måneder siden annonserte at de skulle lansere sin egen streaming app. For giganter som Netflix betød det ingen kjære mor, og gradvis vil alle Disney filmer fjernes fra blant annet denne plattformen. Allikevel er det ikke klart om en plattform slik som Hulu, som tross alt eies av Disney selv, også vil miste sitt innhold fra filmprodusenten alle elsker. I verste fall kan dette føre til en slags seerflukt fra Hulu til Disney sin nye app. Dette kan fort føre til at Hulu må redefinere sine tilbud. På dette tidspunktet er det uklart hvilken rolle Disney, og deres nye app, vil ha for utviklingen av Hulu, selskapet der Disney eier en majoritet.

Skaff deg Hulu

Enten du sitter på gjerdet angående situasjonen med Disney, eller ikke er helt trygg på VPN, så er det bare å komme seg ned med en gang. For det første er VPN noe du bør koste på deg både for å få tilgang til amerikansk innhold, men også får å øke din sikkerhet ved å gjemme deg på nettet. Dessuten, VPN er råbillig! Skaffer du deg Hulu i dag får du uansett den første måneden gratis, slik at du selv kan vurdere hvordan plattformen farer!

https://www.youtube.com/watch?v=wrQO-y0elMs