Få mer ut av Netflix med internasjonalt innhold

Netflix har utvilsomt blitt den største kilden til streaming av filmer og serier i Europa. Med et stort utvalg treffer Netflix mange forskjellige målgrupper. Allikevel er innholdet begrenset i enkelte land, samt at det er tilpasset til målgruppen i dette landet. Det er det selvfølgelig ikke alle som liker.

Derfor har det de siste årene blitt bruk VPN-tjenester for Netflix som lar deg få tilgang til innhold i andre land. For nordmenn for eksempel er det meget hensiktsmessig å få tilgang til det amerikanske biblioteket av filmer og serier, da dette er flere ganger større enn i Norge. Land som Storbritannia, Australia, Tyskland, og Canada, har også et mye bedre utvalg.

Derfor har Netflix forskjellig innhold i forskjellige land

En stor del av grunnlaget for hvorfor Netflix leverer forskjellig innhold til forskjellige land er utvilsomt rettighetene bak. De kan for eksempel ha kjøpt rettighetene til å vise en serie i USA, men dersom interessen er minimal i Norge, så lønner det seg neppe. Dette er derimot synd for fans av serien.

Et annet grunnlag for praksisen er selvfølgelig segmentering av målgruppene. En stor grunn til at innholdet er forskjellig i mange land er simpelthen språket. Dessuten er det serier som passer bedre i enkelte land, grunnet kulturelle og religiøse standarder. I det hele tatt spiller kulturen en veldig stor rolle for utvalget.

Slik går du frem for å finne din serie eller film

Har du en spesifikk serie eller film valgt ut som du ikke finner i Norge? Da er det mulig å Google seg frem til hvorvidt Netflix tilbyr denne i et annet land eller ei. Finner du ut at de gjør det, så kan du gjennomgå en rimelig enkel prosess for å koble deg til en server i dette landet, og deretter få tilgang til alt innholdet Netflix tilbyr der.

I praksis ruter du bare all trafikk gjennom en ekstern server som befinner seg i for eksempel USA. Du er fortsatt pålogget ditt eget nettverk, men for alle nettsider vil det komme frem som om du faktisk befinner deg i USA. Dette gjelder også Netflix, og derfor vil de gi deg tilgang til deres store bibliotek i landet. I de fleste VPN-programmer er alt du trenger å gjøre for å koble til å trykke på et flagg.

Finn et VPN-program som ikke blir blokkert

Dessverre er det slik at enkelte VPN-programmer blir blokkert av Netflix. Det er rett og slett fordi Netflix har plukket opp at IP-adressene er fra en og samme program. Da får du ikke tilgang til innholdet. Det er ingen straff for dette, men allikevel er det kjedelig å betale for et VPN-program som ikke gjør jobben sin.

Det er nettopp derfor du skal være litt nøye med å velge et VPN-program. Gjennom anmeldelser på nett kan du identifisere hvilke program som faktisk fungerer i praksis. Det å komme seg forbi Netflix sin IP-blokkering har faktisk blitt en kunst å regne de siste årene, slik at det er lurt å gjøre skikkelig god research her.