Twitch – En ny måte å oppleve streaming på

Siden spillehallene ble populære på 70 og 80-tallet, så har gaming vært noe nærmest alle unge koser seg med. Ofte blir gamere fremstilt som gutter stengt inne på et mørkt rom foran en datamaskin, men ikke glem at jenter også gjør dette, da ikke minst over mobiltelefonen, der det games utallige timer med for eksempel Candy Crush Saga. Uansett, denne interessen for gaming som har bygd seg opp over årene har hatt noen virkelig spennende utviklinger.

En av de kanskje aller mest interessante utviklingene er at folk har begynt å se på andre som gamer. Det høres kanskje helt merkelig ut for mange fortsatt, da det tradisjonelt sett har vært det å spille selv som har vært underholdningen. Alle husker nok da de besøkte en venn, men aldri fikk lov til å spille på deres Playstation, da de tross alt hadde enerett siden den var deres. Allikevel har streaming av spill, der du kan se andre spille gjennom plattformen Twitch, blitt en av de aller mest populære bruksområdene for streaming teknologien vi kjenner i dag.

Hva er Twitch?

Twitch er en plattform som lar gamere streame sine spill online, slik at mennesker fra verden rundt kan se dem mens de spiller. Seerne får innsikt i hvordan spillet utfolder seg, og de får ofte et utsnitt av spillerens fjes i en rute på skjermen, så vel som at de kan høre gameren snakke gjennom hele streamingen. Plattformen Twitch er eid av Amazon, en av internettets absolutte giganter, men det opererer på mange måter som et frittstående selskap.

Hvem streamer på Twitch?

Hvem som helst kan teknisk sett streame på Twitch så lenge utstyret for streaming er tilgjengelig og de har en brukerkonto på plattformen. Det koster ingenting å streame sine spill her. De mest populære kontoene på denne plattformen kontrolleres av profesjonelle gamere som ellers også ofte deltar i eSport eventer verden rundt. Twitch kan fort regnes som en ekstra inntekt for disse spillerne.

Allikevel er det ikke bare proffer som lykkes på Twitch. Også glade amatører spiller diverse spill her. Siden hvem som helst kan oppdage kanalen din live, så kan du fort få en rekke ukjente besøkende på din kanal. Slik kan kanalen din raskt bygge seg opp til toppen, og om du gamer mye, så er det ingen grunn til at du ikke skal kunne streame direkte på Twitch.

Hvem ser på Twitch streamer?

Seerne kan i grunn også være hvem som helst, og det er også helt gratis å se på streamene her. Det kan derimot doneres midler til streamere, noe som er vanlig gest da innholdet er helt gratis. Twitch beholder forøvrig en liten andel av disse donasjonene, men mesteparten går mot den gameren du ønsker å støtte.

Folk ser derimot ikke kun på streamere på Twitch grunnet underholdning. Det er også et aspekt av læring som ofte er involvert her. Ved å se på profesjonelle gamere, så kan unge talenter blant annet plukke opp tips til hvordan en kan lykkes i spill som FIFA, Fortnite, Counter Strike, og mange flere. Det hjelper å se spilleren utføre sin strategi direkte og rett foran deg, og dette gir et absolutt unikt innblikk i hvordan profesjonelle eSport utøvere faktisk spiller.

Hvilke spill streames på Twitch?

Spillene som streames mest på Twitch reflekterer en miks av de mest populære spillene der ute, men også hvilke spill som er mest populære innen eSport. Spill som LoL, Starcraft, Fortnite, og CS:GO er utvilsomt blant de mest populære. Dessuten streames det en hel del fra fotballspillet FIFA. ”Kult-klassikerne” har derimot også sin posisjon på denne plattformen, og for eksempel kan gamere som er investert i et spill som Football Manager nyte streamer her.

Kanskje mest nevneverdig er det faktum at de fleste streamene her baserer seg på strategispill. Selv om spill som for eksempel GTA V, da spesielt online versjonen, streames på denne plattformen, så er heller slike spill som er rene underholdningsspill heller unntaket på Twitch. Dette har nok en sammenheng med trenden innenfor spill, der for eksempel Fortnite og CS:GO har definert markedet de senere årene – og ikke minst stått sentralt innenfor eSport.

Twitch sin rolle i veksten av eSport

Som nevnt streames det en rekke eSport spill over stream, da gjerne spill knyttet til strategi. eSport har bare over de siste årene vokst helt enormt, og mye av denne veksten kan tillegges Twitch sin plattform. Her har proffene fått en ekstra inntektsmulighet som er mer stabil enn for eksempel premiepenger fra turneringer og sponsorer. Dette har latt proffene satse for fullt, noe som har økt nivået på sporten.

Dessuten har Twitch gitt profesjonelle gamere en mulighet til å nå ut til andre gamere på en unik måte. Selv om eSport stevner så absolutt tillater publikum, så krever det litt å skulle gå på et slikt arrangement om en aldri tidligere har interessert seg for dette. Twitch kan på mange måter derfor sees på som en portal for interessen rundt eSport. Veksten har derimot så vidt begynt, og fremtiden byr mest sannsynlig på en hel del mer fra både Twitch og eSport-scenen, da mest sannsynlig i en god kombinasjon.

Fremtiden for Twitch

Det er ikke lett å si hvor fremtiden vil dra en eneste tjeneste innen teknologi i dagens samfunnet. Med sin eier Amazon i spissen, så er dessuten mulighetene for å finansiere teknologien uendelige. En ”kundebase” på over 100 millioner seere månedlig er dessuten ufattelig imponerende.

Teoriene er mange for fremtiden til Twitch. Utvilsomt vil flere videospill slippes, og selvfølgelig vil streamere se sitt snitt til å dele deres opplevelser med disse. Allikevel er det nok teknologi innen VR og AR som interesserer Twitch mest. Kanskje vil vi live streame helt andre opplevelser enn gaming i fremtiden?

For nå er derimot Twitch en plattform av gamere for gamere. Her kan du streame all verdens av spill, eller kanskje opprette din egen stream dersom du føler det er et tomrom. Over 100 millioner nyter denne tjenesten verden rundt, og det blir spennende å se hvor fremtiden drar den!