Amazon viser muskler innen streaming

Amazon er av mange kjent som et av verdens desidert største selskap. Det som i den tidlige internettalderen startet som en bokhandler, har over årene utviklet seg til kanskje verdens største markedsplasser – i hvert fall i USA. Milliarder av kroner blir brukt daglig på deres enormt brede utvalg. Allikevel er ikke Amazon ene og alene en bedrift som fokuserer på netthandelen. Som nevnt var de originalt en bokhandel, og derfor var ingenting mer naturlig enn å lansere Kindle, deres tjeneste for e-bøker. De senere årene har de derimot tatt det mye lengre enn som så, da blant annet med Amazon Video.

Amazon Video, eller Amazon Prime som det ofte kalles, er Amazon sin helt egen streaming tjeneste. Det høres kanskje sprøtt ut at Amazon, som for bare et par tiår siden var en bokhandel på nett, og bare for noen få år siden ene og alene var en markedsplass, skulle lansere noe slikt som en streaming tjeneste. Allikevel vet dagens bedrifter at det å diversifisere er viktig, og at kanskje spesielt innen teknologi, så er det viktig å ta på seg alle mulige grener. Amazon Video er et godt eksempel på hvordan konkurransen av digitale tjenester har ført inn en av verdens største aktører – og det med godt hell!

Amazon Video til Norge

Amazon er som kjent en amerikansk bedrift som har beveget seg inn i en rekke marked. Naturligvis er ikke Amazon sine leveranser ennå lansert i Norge, men internettet tillater at deres streaming tjeneste kan tilbys i et vidt spekter av forskjellige land. Norge ble inkludert i denne miksen tilbake i 2016, da som en gave rett før jula ringte inn. Det er dog verdt å merke seg at Amazon Video i Norge ikke nødvendigvis er så veldig likt som det er i andre land, og da kanskje spesielt i USA. Akkurat som konkurrenten Netflix, så er innholdet noe mer sparsommelig her til lands.

Utvalget hos Amazon Video er relativt stort, men det er kanskje heller kvaliteten og bredden i seriene som frister her, fremfor selve antallet. Amazon Video tilbyr blant annet suksessen The Grand Tour – et show som ene og alene har fått veldig mange til å registrere seg hos tjenesten verden rundt. Andre nevneverdige serier her er Tom Clancy`s Jack Ryan og Bosch blant annet. Amazon Video tilbyr i det hele tatt et godt utvalg av amerikanske TV-serier som interesserer de fleste nordmenn. Dessuten får du også noen av de nyeste filmene i markedet her, et utvalg som oppdateres jevnlig.

Benytt VPN for å nyte mer innhold

En undersøkelse fra 2018 viste at andre land får mer innhold på Amazon Video enn det nordmenn gjør. Dette er selvfølgelig ikke rettferdig med tanke på at vi betaler om enn ikke mer, i hvert fall minst like mye. Det finnes derimot veier rundt dette. For eksempel kan en benytte seg av en VPN. Dette er et nyere begrep, og det står for Virtual Private Network, eller Virtuelt Privat Nettverk på norsk. Egentlig handler VPN om å sikre deg selv på offentlige og utrygge nett ved å manipulere systemet til å tro at du befinner deg på en annen IP-adresse enn det du gjør.

Naturligvis, akkurat som med all annen teknologi, så har glupe individer funnet ut av hvordan en kan benytte denne formen for teknologi på en helt ny og unik måte. Dette bunner i å benytte de falske IP-adressene til å fjerne geoblokk sperrer. Dersom et kjempepopulært TV-show slippes i USA, men ikke i Norge, over Amazon Video, så kan dette føles regelrett urettferdig. Dersom en dog velger å benytte en VPN som har en amerikansk IP-adresse, så vil Amazon Video tro at du befinner deg i USA. Dermed får du nettopp det innholdet som befinner seg her – hverken uten å betale mer eller å måtte fly over Atlanteren!

Slapp av med streaming og hele familien

Uansett tjeneste, men kanskje spesielt med de beste tjenestene slik som Amazon Video, så gleder de fleste av oss seg til å sitte ned på slutten av arbeidsdagen, eller kanskje over en hel helg, for å se på TV-serier og filmer. Dette er en aktivitet hele familien blir med på, og selv om det sjeldent er så veldig sosialt (for hvem liker vel folk som snakker underveis), så er det en aktivitet hele familien har gode av. I vårt samfunn er nemlig selv barna stresset. Stresset starter fra de tidlige dager, der karakterene kommer pressende på bare tidligere og tidligere. Snart får ingen slappet av lenger, og da vil etterspørselen etter underholdning slik som streaming være helt enormt.

Dessuten er streaming den perfekte aktiviteten for å gjøre noe, men samtidig slappe av. Setter en på en film underholder en hele gjengen, men en trenger jo tross alt ikke bare se på filmen eller TV-serien. Amazon Video lar deg for eksempel skru på en gammel film i bakgrunnen som du og dine venner har sett for lenge, lenge siden. Kanskje fungerer den perfekt som bakgrunns film. Du kan dessuten sette opp og ned lyden og ellers justere hvordan du ønsker Amazon Video gjennom Chromecast eller andre verktøy.

Hvordan skaffer du Amazon Video?

Amazon Video fungerer akkurat som alle andre streaming tjenester, i den grad at du registrerer deg og mottar et prøveabonnement. Hos Amazon Video teller dette abonnementet 30 dager, slik at du har mer enn nok tid på deg til å se akkurat hvor god denne tjenesten kan være for deg eller ikke. Deretter vil du trekkes en månedlig sum på rundt 50kr – noe som nærmest er et ubetydelig gebyr for de over 8,000 filmene og TV-seriene du får tilgang på. Amazon Video er en av de rimeligste streaming tjenestene om en ser på kostnaden delt på utvalget av titler.Om du leter etter en streaming tjeneste, så bør det understrekes at Amazon Video absolutt er et godt alternativ. Med sin lave pris, brede utvalg, og ikke minst muligheter for enda mer innhold med VPN, så er Amazon Video unektelig i ferd med å bli en favoritt blant nordmenn!