The Legends of Abra Kedabra

Batman er ikke fremmed for feil; de er katalysatoren for hans største triumfer. For det seirende øyeblikket hvor den mørke ridderen stiger, må han først bli knust. Episode 3 av gjør nettopp dette, men denne gangen er det Bruce Wayne som setter seg gjennom wringer.

I «En ny verdensordre» blir Gothams gylne gutt trukket gjennom gjørmen av The Children of Arkham. På slutten av episode 2 avslørte gruppens mystiske leder at Wayne-imperiet ble bygget på kriminell aktivitet. Bruce far, Thomas Wayne, var ikke den saintly filantropen alle trodde han skulle være.

Episode 3:

Med disse åpenbaringene blir Bruces arv skjult og Arkhams anarkistiske barn har vendt byen mot ham. Ved slutten av episode 3, har Telltale alle brikkene på plass for en overbevisende comeback-bue. Det blir imidlertid også klart at spilleren er mer av en tilskuer enn en deltaker i denne historien.

Å spørre spillere om å velge mellom to alternativer, har en medfødt spenning, enda mer når du er oppmerksom på at Telltale liker å slå spillere med konsekvenser nedover linjen. I stedet for å skyve fortellingen ned nye baner, grenser imidlertid Batman-serieens avgjørelser bare kort før de kobler seg på forhåndsdefinerte øyeblikk, og knuser illusjonen om at spilleren har en hånd i å guide historien.