Beste alternativer til Windows Movie Maker

Det var nok mange som følte på en sorg da Microsoft valgte å gå bort fra Windows Movie Maker i Windows 10. Noe som ikke er så rart. Et enklere og mer brukervennlig program for videoredigering er ikke enkelt å finne.

Når situasjonen først er sånn, må vi heller se etter et alternativ, for det finnes gode programmer som lar deg redigere videoene dine.

Microsoft Photos

Microsoft Photos erstattet Windows Movie Maker. Den er egentlig ment til å opprette bildegallerier, men har faktisk en litt gjemt videoredigerer. Hvis du står inne i Microsoft Photos, har du et valg øverst mot høyre som heter Ny video.

Designet til Photos ligner mye på det du fant i Movie Maker, men i all hovedsak er dette en helt ny programvare. En svært positiv ting er at programmet ikke har merkbar påvirkning på systemet, selv når du jobber med tunge videofiler.

Videoproc

Videoproc er et annet videoredigeringsprogram vi anbefaler å teste ut. De tilbyr 30 dagers prøvetid, så det er nok av tid til å finne ut om dette er programmet for deg. Ønsker du å bruke programmet videre, kan du kjøpe en engangslisens. Vi mener det absolutt er verdt pengene, for Videoproc lar deg redigere videoer på en enkel måte.

Programmet har ikke alle mulige funksjoner, men det er nettopp dette som gjør programmet passende til også de som ikke har de store kunnskapene om videoredigering. Du får akkurat det du trenger.

Avidemux

Avidemux er et fantastisk verktøy for videoredigering, og det beste av alt; det er helt gratis. Dette, i tillegg til den fantastiske brukervennligheten, har gjort Avidemux til et populært program. Tidslinjen minner mye om den vi fant i Movie Maker.

Det er mange ting som er bra med Avidemux. Skal vi trekke frem en ting spesielt så må det være muligheten til å kontrollere videoutgangen, basert på DVD, AVI, MP4 eller MPEG. Men vi lover også mange andre flotte muligheter.

Kdenlive

Kdenlive er egentlig programvare for Linux, men programmet er også tilgjengelig for Windows. Programmet er helt gratis og tilbyr flersporsvisning og bølgeformer. Hvis du er ute etter et program som er litt mer avansert enn Movie Maker, men ikke gidder å sette deg inn i avansert videoredigering, er Kdenlive noe for deg.

Lightworks

Den siste vi skal snakke om her, Lightworks, har mer avanserte funksjoner, og er for deg som ønsker et mer profesjonelt preg på redigeringen din. Selv store, kjente Hollywood-produksjoner, som Notting Hill, Braveheart, The Wolf of Wall Street og The Departed har alle brukt Lightworks.

Prisen er kanskje litt avskrekkende, med en engangssum på $437, men hvis du ser på hvor mange timers glede du kan få av programmet i årene fremover, uten å betale noe mer, så er kanskje ikke dette så galt likevel.

Kort oppsummert

Vi må bare innse at Movie Maker er historie. Vi er likevel helt sikre på at du vil finne glede i ett eller flere av programmene vi har nevnt over. Snart vil du ha glemt at Movie Maker noen gang eksisterte.