CloudApp er nøkkelen til god kommunikasjon

Større og større mengder av kommunikasjon innen business foregår over internett. Dette er som følge av globaliseringen, der din ansatte fort kan sitte på andre siden av kloden, men også det faktum at flere ønsker seg hjemmekontor. Det er liten tvil om at begge disse faktorene er positive. Globaliseringen fører til rimeligere kostnader for bedrifter, spesielt i Vesten, og samtidig gode jobbmarkeder for individer i land med lavere inntekter. Dessuten bidrar hjemmekontorene med gode muligheter for et bedre familieliv for folk flest.

Allikevel finnes det alltid en bakside til slike goder. Den kanskje aller største er kommunikasjonen. Når folk jobber hjemmefra, eller på andre siden av kloden, så er det naturligvis ikke mulig å kalle dem inn til kontoret for en forklaring på et prosjekt. Da sender ledere som oftest en lengre e-post der de forsøker seg på å forklare hva prosjektet går ut på. Uansett hvor god en er på å kommunisere her, så er det fort gjort å gå i baret. Det er fordi når vi skriver, så sier vi bare hva en person skal gjøre, uten at de har muligheten for å visualisere dette. Folk flest liker å visualisere oppgaver. Derfor kan en tjeneste som CloudApp fort være nøkkelen til god kommunikasjon!

Bakgrunn og bruksområder for CloudApp

CloudApp er en tjeneste som ble grunnlagt tilbake i 2010. Den gang var ikke skyen, eller cloud teknologi, så veldig populært enda. På mange måter sto disse applikasjonene litt på vent. Men CloudApp var en av de tjenestene som virkelig fikk et gjennombrudd. Tjenesten lar deg blant annet filme din egen skjerm mens du tar opptak av din stemme. Du kan også tegne og gjøre andre handlinger på skjermen mens det filmes et opptak.

Grunnen til at dette er så unikt er at det åpner mange nye dører for kommunikasjon, spesielt innenfor bedrifter. Med ansatte spredt over hele verden, så har kommunikasjonen som nevnt tidligere virkelig mistet sin høye kvalitet. Et opptak av deg på din skjerm mens du viser hva de ansatte skal gjøre kan derimot gjøre underverk. La oss si at du skal vise en ansatt hvordan han lager en pivot tabell i Excel. Ved hjelp av tekst blir dette en lang remse med steg etter steg. Tar du et opptak av din egen skjerm, så kan du sende en video som mest sannsynlig ikke tar mer enn ett minutt rett til din ansatte. Da kan de enkelt bare se hva du gjør på skjermen, i stedet for å måtte lese i evigheter mens de river seg selv i håret!

CloudApp blir for mange bedrifter et steg nærmere et hjemmekontor der de ansatte faktisk kan kommuniseres til på en visuell måte. Derfor er det ikke overraskende at denne tjenesten har vokst massivt over de siste årene. Dessuten har CloudApp vært en av de videotjenestene som virkelig har jobbet hardt for å bli en nyttig del av skyen, og integrering med blant annet DropBox har bidratt stort til dette. Det betyr at du enkelt og greit kan laste opp en video direkte til din ansattes DropBox, dersom dere for eksempel benytter denne til å motta og levere prosjekter i.

Funksjoner i CloudApp

CloudApp er utvilsomt en tjeneste med mange nyttige funksjoner. Som nevnt er den aller mest prominente muligheten for å kapre en film av din egen skjerm. Dette betyr med andre ord at filmen viser akkurat det du ser på skjermen mens det filmes. Dessuten kan du legge til en film av deg selv fra webkameraet, slik at ditt ansikt legges til i en liten rute på skjermen. Dermed kan du gjøre videoen mer personlig for den som skal se den. Sist men ikke minst får du naturligvis den tidligere nevnte linken direkte kopiert, slik at du kan dele den akkurat der det måtte passe for deg.

Dessuten kan du gjøre det enda enklere for deg selv og lage såkalte GIFs. Disse er nok best kjent som humoristiske og korte, levende bilder i chat applikasjoner, men de kan også gjøre en meget god jobb her. Poenget med en GIF er i grunn å dele informasjon i en meget kort video. GIF står for Graphic Interchange Format, og navnet kunne ikke vært tydeligere i henhold til det ovennevnte punktet. Om du lager en GIF gjennom CloudApp, så vil du få muligheten til å dele denne gjennom de dokumentene du skal sende. Om du for eksempel skal sende en PDF med instruksjoner, så kan du enkelt flette din GIF rett inn i prosjektbeskrivelsen, slik at dine ansatte kan se akkurat hva det er du mente ved et spesifikt punkt i beskrivelsen.

Du kan også skrive og tegne på skjermen mens du forklarer prosjekter til dine ansatte. Det er rett og slett helt opp til deg hvordan du ønsker å kommunisere det du vil, og CloudApp gjør sitt beste for å støtte deg i akkurat denne jobben. Du kan til og med sensurere ting, dersom du for eksempel ikke ønsker å vise frem at du taster inn et passord eller lignende på din skjerm.

I tillegg til de ovennevnte funksjonene, så kan du også trygt bevare innholdet hos CloudApp, med muligheter for passordbeskyttelse på videoene, legge til din logo på disse, søke ved hjelp av bilder med kunstig intelligens, og se akkurat hvem det er som har åpnet dine videoer og sett på dem.

Er CloudApp fremtidens kommunikasjon?

CloudApp har utvilsomt tatt businessverdenen med storm, og flere og flere bedrifter tyr til dette alternativet i dag. Flere vil det nok bli mens bedrifter ser til utlandet, og flere ansatte ønsker seg hjemmekontor. Da må kommunikasjonen opprettholdes på et høyt nivå, og e-poster gjør rett og slett ikke susen i de fleste yrker her.

En tjeneste som CloudApp lar deg forklare i helhet ved å dele en video av din egen skjerm, og dessuten kan du bruke din kreative kommunikasjon ved hjelp av tegninger og animasjoner direkte på skjermen. Mulighetene er mange innen CloudApp, og det frister nesten å si at tjenesten kun begrenses av din fantasi. Test ut CloudApp i dag!