Investeringer i 2022

Nå på nyåret er det mange som lurer på hva som er de beste aksjene og fondene å investere i dette året. Det er vanskelig å komme med et konkret svar, men likevel skal vi forsøke å bli litt klokere sammen slik at vi alle kan gjøre gode investeringer for året som kommer.

Når det kommer til investering så vil det aldri være et fasitsvar. Vi kan aldri være helt sikre på hva som kommer til og skje. Derfor er det viktig at du er klar over risikoen som investering innebærer. Uansett hvilke tips du leser så er det viktig at du tar avgjørelser på egenhånd.

Kryptovaluta i året som kommer

Som tidligere år kommer kryptovaluta også til å prege året 2022. Det er ingen tvil om at denne digitale valutaen og alt som kommer med den virkelig har satt spor på økonomien. Kryptovaluta er ikke lenger bare et ukjent fenomen, i dag er det sin helt egen form for økonomi med NFT-er, CDF-er og et hav av investeringsmuligheter. Så er det nok mange da som lurer på hvordan det ser ut i 2022, og her er det mange som er uenig. Det er noen som mener at kryptovaluta kommer til å merke et enormt fall i året som kommer. Nå har kryptovaluta økt og økt i verdi helt til en total markedsverdi på rundt 21 billioner norske kroner. På et tidspunkt må det vell snu?

Det er ikke nødvendigvis alle som er like enig i dette utsagnet. Det utvikles konstant nye kryptovalutaer og vi «normale folk» har derfor et hav av muligheter. Det har blitt enklere å investere i krypto enn det noen gang har vært tidligere. Det har rett og slett blitt tilgjengelig selv for Ola Nordmann. Det har også vært mye snakk om at Ethereum skal komme med sin 2.0 versjon i løpet av nyåret. Mange kryptoentusiaster mener at dette kommer til å gi hele markedet en enorm «boost» og ikke minst at prisen på ETH kommer til å skyte i været. Hva som faktisk kommer til å skje, det blir spennende å se.

Fond og aksjer

Grønn energi har vært et marked det har vært svært populært å investere i de siste årene og det ser ikke ut til at 2022 blir noe annerledes. Oljefondet investerte godt i fornybar energi i 2021 og sjef, Nicolai Tangen mente at 2021 skulle bli året for grønn energi. På mange måter tok han ikke feil for det er har vært en enorm stor vekst og ikke minst interesse for grønn energi i året som har gått. Foreløpig ser det ikke ut som at 2022 kommer til å være noe annerledes, men igjen så er det vanskelig å spå fremtiden.


Når du skal investere i 2022 er det viktig at du tenker over porteføljen din. Enten du har en fra før av eller om du skape en i løpet av året. Har du investert tidligere er det viktigere å ta en titt på valg som ble tatt året før fremfor å prøve å spekulere i nøyaktig hva som kommer til å skje i året som kommer.