Ta flere pauser i hverdagen

Helsen vår er noe vi burde ta veldig seriøst, men det kan være vanskelig når man har en travel hverdag full av jobb, familie og fritidsaktiviteter, der vi selvsagt også skal lege mat, stelle hus og ikke minst kanskje klare å slappe av litt innimellom også. Men det kan være vanskelig. Forskning viser at stress er en av de tingene som påvirker både den fysiske og mentale helsen vår aller mest, og dette gjør at vi har litt ekstra motivasjon til å ta litt bedre vare på oss selv. Derfor skal du få noen tips til hvordan du kan finne flere pauser i hverdagen og hva de kan innebære.

Det å finne pauser i hverdagen kan føles vanskelig når man har mye på agendaen, men det er viktig for helsen vår at vi gjør det, så det å prioritere litt annerledes er noen ganger akkurat det som skal til. Det kan virke litt slitsomt å finne ut av i begynnelsen, men etter hvert til dette falle på plass og føles mye bedre enn det gjør helt i begynnelsen.

Kos deg litt ekstra

Enten det er strømmetjenester, en god bok eller casino spill på nett du har lyst til å kose deg med, er det å faktisk legge inn tid til dette noe som vil gjøre at du blir mer produktiv på sikt, selv om det ikke føles som at dette er så viktig. Det å spille med bonuser når man spiller spill på nett er noe mange benytter seg av også, så det er ikke fordi du trenger å bruke så mye penger heller. Alt i alt handler det bare om å finne noe du liker å bruke tiden din på, og at det er noe som kan gjøre at du føler at du rett og slett får deg en liten pause.

Lag gode rutiner

Rutiner er en av de tingene vi virkelig kan bruke til vår fordel. Mange synes dette høres kjedelig ut, men hvis du tenker på det, så innebærer faktisk ikke rutiner annet enn at du gjør hverdagen din enklere på daglig basis fordi du slipper å ta stilling til så mange ting – fordi du allerede har hatt stilling til det.

Dette kan være å legge inn ting som trening, lage ukens middager på søndag og onsdag sånn at du slipper å lage mat hver dag, eller gå en tur i lunsjpausen hver dag for å få deg litt luft – du bestemmer.

Ta små pauser i løpet av dagen

Det er fint med rutiner og pauser der man koser seg litt ekstra, men det å huske å ta pauser i løpet av dagen er også viktig. Her kan vi for eksempel se eksempler som å reise seg og strekke seg litt en gang i timen, drikke nok vann og faktisk bare sitte og spise lunsj i stedet for å spise lunsj samtidig som at du jobber.

Dette kan virke som små ting, men de virker virkelig, og er absolutt verdt den lille ekstra energien det krever å komme inn i.