Savner du de store LAN arrangementene?

Så er du ikke alene. Vi er mange som savner de store LAN arrangementene, og som gleder oss til det igjen blir mulig å samles med gamere fra hele verden. Mens du venter, så kan du kanskje begynne å planlegge det neste store LAN-arrangement, eller hvorfor ikke gå sammen med en håndfull av de nærmeste gamer vennene dine om et mini LAN?

Hva er et LAN?

Hvis du elsker å game, men ennå ikke har deltatt på et LAN- arrangement, så har du virkelig noe å glede deg til. Et LAN, Local Area Network, betyr direkte oversatt, lokalt nettverk. Det betyr at til et LAN, så kobler man flere datamaskiner til den samme forbindelse, og skaper et dermed et stort nettverk. LAN blir ofte arrangert som store LAN fester, med mange gamere samlet i samme rom, som spiller med, og mot, hverandre.

De store LAN festene kan ha flere hundre, faktisk også flere 1000 deltakere, og varer ofte over 3-4 dager. Ofte så medbringer deltakerne sitt eget utstyr, og blir koblet opp på det samme nettverk. Det er ofte konkurranser, hvor man kjemper mot hverandre. Ofte så konkurrere man både natt og dag, under LAN- arrangementet. Igjennom de siste årene, er det blitt veldig populært med flere former LAN arrangementer, og det er et sted hvor gamerne kan få lov til å dyrke fellesskapet rundt gaming, og selvfølgelig også kan teste evnene sine i den digitale verden, opp mot de aller beste.

Mens du venter på det neste store LAN arrangementet, så kan du overveie om du skal holde et privat LAN arrangement. Man behøver nemlig ikke være flere enn tre personer, før man kan få et superunderholdende LAN arrangement.

Arranger en privat LAN-fest

Det er vanskelig spå om, når samfunnet blir koronafritt igjen, og hvor det igjen blir mulig å avholde de store LAN-festene. Men det er ingen grunn til å fortvile. Mens du venter, så kan du nemlig arrangere din helr egen LAN fest, hjemme hos deg selv. Hvis du skal avholde en privat LAN-fest, med en håndfull av dine nærmeste gamervenner, så skal du sørge for at du har en hub eller switch, sånn at alle sitt utstyr kan kobles til. Du kan selvfølgelig også bruke et trådløst nettverk.

For å skape ekstra god stemning til LAN-festen, så kan du servere et lekkert måltid og kanskje en drink eller to. Hva med en frisk Cuba Libre til de sene nattetimer? Når du skal lage Cuba Libre, så skal du bruke en god Rom, cola, isbiter og sitron eller lime. Hvis du ikke har prøvet å lage Cuba Libre før, så kan du med fordel se en instruksjonsvideo til å lage drinken.

Cuba Libre er en drink, som du kan lage uten at du skal ut å kjøpe masser av nytt mikseutstyr, og hvis du har ingrediensene klar så kan du mikse den samtidig som du ser instruksjonsvideoen. Når du arrangerer en privat LAN-fest, så er formålet at det skal være morsomt og underholdende, ikke nødvendigvis at man skal vinne det hele, det kan derfor være hyggelig med en drink eller to.