Anmeldelse av Bitdefender Antivirus

Bitdefender er akkurat det du trenger hvis du leter etter et sterkt og fleksibelt antivirusprogram. Her får du nemlig muligheten til å innstille programmet så den matcher dine personlige preferanser, og det beste av det hele er at det er gratis. Når det kommer til gratis antivirusprogrammer, så ser man som oftest en helt basal versjon som ikke kan mer enn en ting eller to. Men Bitdefender Antivirus Free gir deg mange funksjoner og konfigurasjonsmuligheter, selv om standardinnstillingene fungerer like så godt til nybegynnere. Du trenger nemlig ikke å gjøre så mye selv, for programmet sørger selv for blant annet flere beskyttelsesnivåer mod ransomware-angrep og kan også forhindre at kameraet ditt blir kontrollert av fremmede folk.

Bitdefender har lenge vært blant de aller beste på markedet, og selskapets skanninger er fortsatt blant de raskeste og mest grundige. Det finnes mange andre effektive antivirusprogrammer som fyller så mye at de gjør datamaskinen langsommere, men dette programmet påvirker ikke ytelsen mens det kjører. Dermed kan du alltid være trygg når du beveger deg rundt omkring på nettet, uansett om du bare surfer eller bruker nettbanken.

Last ned Bitdefender

Sikkerhet

Kjernen i selve Bitdefenders antivirusprogram er den kraftige skanneren. Når du installerer den, skanner Bitdefender kontinuerlig datamaskinen etter mistenkelige filer som samsvarer med en liste over trusler som selskapet oppdaterer nærmest daglig. Disse kraftige skanningene er tilgjengelige i alle Bitdefender-produktene, også i denne gratisversjonen. De er ikke bare omhyggelige og grundige, men de er også raske. Så hvis du er en travel kvinne eller mann, så kan man allerede her anbefale dette antivirusprogrammet.

Ekstra lag med beskyttelse

En annen funksjon som har blitt godt mottatt blant millioner av bruker over hele verden, er den spesielle måten den skanner på. Bitdefender sjekker nemlig datamaskinen og filene dine for å sikre at de ikke ser mistenkelige ut. Dette skiller seg fra de fleste andre skanninger som bare ser på hva som er i filene, og er noe som ikke alltid er trygt da de kan inneholde farlig malware. Disse skanningene gir også Bitdefender et fantastisk ekstra lag med beskyttelse som stopper angrep på datamaskinen din før de blir alvorlige.

Hvis du har filer som du absolutt ikke har råd til å miste, kan du legge dem i Bitdefenders Safe File Digital Vault. Her blir filene kryptert og låst, slik at du ikke kan foreta endringer i filene. Hvis du ønsker å foreta endringer i de filene som ligger i hvelvet, må du først gi tillatelse og deretter hente dem ut fra hvelvet. Dette er noe de har reklamert for i de betalte versjonene, men denne funksjonen finnes heldigvis også i denne gratisutgaven.

Ekstern beskyttelse

Hvis du er en av de som kobler eksterne harddisker, USB-stasjoner og andre enheter til PC’en din, vil du også like Bitdefenders maskinvareskanning. Dette er nemlig en skanning som sjekker hver eneste nye enhet du kobler til og sørger for at de er trygge og ufarlige. Du kan til og med gjøre dette manuelt ved å flytte enhetens ikon til dit programmet er markert på skrivebordet.

Beskytter ditt personvern

De aller fleste er bekymret for sitt personvern når de surfer på nettet. Her er det hjelp å få fra Bitdefenders personvernverktøy, som er et type verktøy som tidligere var forbeholdt eksklusive og store navn som Kaspersky. Dessuten har selskapet utviklet en annen populær funksjon, nemlig et webcamera-filter. Man ser flere og flere hackere benytte seg av webcameraet for å stjele identiteten til folk, men ved å blokkere webkameraet ditt fra å bli hacket, kan du ta det med ro og vite at det ikke er noen som spionerer på deg.