Anmeldelse av MacKeeper

MacKeeper er et verktøy for Apple-datamaskiner designet for å øke hastigheten på maskinen din og beskytte den mot malware, phishing og ransomware. Den fungerer som en antivirus- og adware-blokkering, mens den også sporer og sletter unødvendige filer, apper, logger og annet data på datamaskinen din.

MacKeeper er tilgjengelig i tre forskjellige versjoner: Basic, Standard og Premium.

Last ned MacKeeper

MacKeeper annonseres stort sett som et opprydningsverktøy for å øke hastigheten på datamaskinen din, men de nyeste versjonene av programvaren inkluderer også noen antivirus- og sikkerhetsfunksjoner.

Antivirus

Selv om Mac’er er mindre sårbare enn PC’er når det kommer til virus, kan de allikevel bli påvirket. Det har faktisk vært en klar stigning i angrep på datamaskiner fra Apple de siste årene, noe som selvfølgelig skyldes den økende populariteten på verdensbasis. Det ser ikke ut som om denne populariteten vil forsvinne med det første, og derfor er det klart at ekstra beskyttelse for ditt Apple-produkter er anbefalt.

MacKeeper kjører vanlige skanninger av systemet ditt for å finne og eliminere skadelig programvare, virus, phishing-angrep og andre angrep. Du kan også velge å skanne spesifikke filer, mapper eller innkommende data for potensielle trusler, og deretter bruke MacKeeper-programvaren til å fjerne eller sette skadelig programvare i karantene.

Ellers har ikke antivirus-tilbudet så mange funksjoner, og har ikke verktøy som for eksempel Proactive Exploit Protection som hjelper med å bekjempe angrep i sanntid, eller smarte og kraftige Fire Walls.

Adware Cleaner

Adware er i slekt med malware, men i stedet for å stjele filene dine eller låse maskinen din, bombarderer det deg med uønsket reklame, beskjeder og annet reklamemateriell. I likhet med et virus kan adware være vanskelig å fjerne og kan forringe datamaskinens ytelse.

Selv om MacKeeper ikke er en ad-blocker, kan den finne og eliminere all adware som ubevisst har blitt lastet ned på maskinen din. Det er tross alt noe de fleste av oss kan ha nytte av.

Finn min Mac

Hvis Mac’en din noen gang blir borte eller stjålet, så kan MacKeeper hjelpe. Programvaren viser datamaskinens plassering, tar bilder av omgivelsene eller ansiktet til mistenkte og lar deg kontrollere maskinen din via MacKeeper smarttelefon-appen.

Funksjoner

I tillegg til antivirusfunksjonene, har MacKeeper flere funksjoner designet for å øke hastigheten på datamaskinen.

Men det er imidlertid viktig å merke seg at opprydningsverktøyet ofte gjør mer skade enn godt, og programmer som MacKeeper kan ende opp med å kompromittere viktige systemfunksjoner eller slette data du faktisk trenger for at datamaskinen din skal fungere ordentlig.

Memory Cleaner

Memory Cleaner-funksjonen avslutter oppgaver som gir for mye press på prosessoren. Den lar deg også se hvor mye RAM og andre ressurser forskjellige prosesser bruker, og lar deg ta en informert beslutning om hvilke oppgaver du skal avslutte eller la være aktive.

Konklusjon

Mackeeper er full av nyttige funksjoner, men har dessverre en tendens til å gjøre maskiner langsommere i stedet for å gjøre de raskere og mer effektive. Man skal også være oppmerksom på at det finnes eksempler på at MacKeeper har slettet viktige systemfiler, og ikke bare holdt seg til utraderingen av meningsløse og farlige filer. Du skal derfor overveie om du faktisk trenger et program som MacKeeper, eller om det er nok å være forsiktig mens du er koblet på nettet.