Avast Cleanup er en nyhet fra Avast

Er du plaget med at PC-en din er treg? Hvor lenge er det siden du renset den? Da mener vi ikke bare sletting av bilder, filer og apper du ikke bruker. Disse tingene kan selvfølgelig hjelpe, men det vil alltid ligge igjen enkelte gjemte spor om man ikke gjør jobben grundig. I tillegg er det mye annet som kan forårsake problemer.

Avast Cleanup er et verktøy som kan hjelpe deg med dette. Avast er et velrennomert firma som utvikler ulike sikkerhets- og optimaliseringsverktøy for internettenheter. Avast Cleanup vil rense PC-en din uten at du mister viktige data.

Last ned Avast Cleanup

Rens bort unødvendige filer og sporingskapsler

Programmets oversiktlige grensesnitt lar deg enkelt finne ut til det du ønsker å gjøre. Du kan velge mellom tre funksjoner: Rense PC-en, optimalisere den og stille inn planlagte skanninger.

Når programmet har utført en skanning vil du få en oversikt over resultatet. Programmet viser deg mengden søppelfiler, nettleserbuffer og tilleggsmoduler (såkalte add-ons). Du vil også se nettleser- og nedlastningshistorikk. Utover dette viser den hvilke programvarer og drivere som er foreldet og trenger oppgradering, delte DLL-filer og gjør et søk i systemloggen for å se hvordan du kan frigjøre så mye plass som mulig.

Når du surfer på nettet samler du inn en hel mengde informasjonskapsler. Hver og en av disse tar ikke så mye plass, men når de hoper seg opp kan de fort utgjøre en trussel, dette sikkerhetsmessig men også ytelsen kan påvirkes. Avast Cleanup hjelper deg å rense opp i dette.

Hvor lang tid rensingen tar, avhenger av hvor mye det er å rense opp.

Optimaliser systemet og planlegg nye skanninger

Avast Cleanup vil også avdekke om det er noen foreldede oppstartselementer eller registeroppføringer. Finner programmet noen farlige apper eller feil i systeminnstillingene vil du også få bistand til å rette opp i dette.

Når programmet har gjort jobben med å rense maskinen din, vil du antagelig bli bedt om å starte systemet på nytt. Det er ingen grunn til å tvile på om dette er riktig, da det er en nødvendig del av helhetsjobben.

En harmløs måte å rense PC-en på

En PC som har begynt å jobbe tregt kan bli omtrent som ny ved hjelp av Avast Cleanup. Har du en svært gammel PC, vil du nok ikke få en superrask datamaskin igjen, men da er det fordi det rett og slett er alderen som tynger den. Du vil normalt likevel oppleve god forbedring.

Vi anbefaler på det sterkeste å utføre denne typen rensing av PC-en, og at du gjør det med jevne mellomrom. Alle elementene vi har nevnt over kan påvirke systemet ditt i svært negativ grad. Man ønsker ikke for mange sporingskapsler på enheten sin, rett og slett fordi disse sender informasjon til en tredjepart om dine surfevaner og hva du bedriver tiden med på nettet. Som oftest sendes denne informasjonen til harmløse nettsider og annonsører, men vi vil jo ikke at noen skal overvåke oss – i verste fall kan det også være ondsinnede hackere som får kritisk informasjon.

Avast Cleanup har vist seg å fungere effektivt, selv om programmet noen gang overser enkelte elementer.