Anmeldelse av Instagram

Instagram er en gratis app som lar brukerne laste opp både bilder og videoer av seg selv eller omgivelsene sine. Her deler brukerne det som betyr noe for dem, eller kanskje for de som følger dem. Tjenesten ble faktisk ikke lansert for mer enn 9 år siden, tilbake i 2010, men det føles fort ut som om den har vært her i en evighet.

Appen var hypet opp allerede lenge før lansering, og Instagram mottok flere millioner av tidlige investorer. Og for en investering det skulle vise seg å være! I 2012, bare 2 år etter lansering, så mottok de samme investorene og grunnleggerne bak Instagram, mange ganger sin originale investering bare 2 år tidligere. Instagram ble nemlig solgt for hele $1 milliard i form av penger og aksjer.

Dette var mye på den tiden, og kanskje virker det mye til den dag i dag, men verdien av Instagram i dagens marked sier noe helt annet. Instagram er nemlig verdt godt over $100 milliarder den dag i dag, over 5 ganger så mye som konkurrentene Snapchat og Twitter. Riktignok er selvfølgelig Facebook, eieren av Instagram, flere hestehoder foran. Instagram har derimot vokst eksponentielt over årene, og det er nesten skummelt å tenke på hvor innflytelsesrikt dette mediumet har blitt.

Hvordan registrerer jeg en bruker på Instagram?

Instagram er en meget brukervennlig applikasjon som enkelt lar deg registrere deg. Har du allerede en Facebook-konto, så kan du faktisk bare bruke denne, og da er registreringsprosessen unnagjort før du får startet. Om du ikke har en Facebook-konto, eller av en annen grunn ønsker å lage en unik konto for Instagram, så kan du gjøre det ved å taste inn mobilnummer eller e-post, fullt navn, brukernavn og passord rett på forsiden. Så sant du har gjort dette er du i gang.

Hvordan bruker man Instagram?

Det vanligste er å laste ned appen til sin mobil i enten Appstore eller Playstore, men det går også naturligvis an å benytte seg av Instagram i nettleseren sin. Grunnen til at mobiltelefonen er foretrukket er uten tvil at du vil være mer tilgjengelig for appen. Dessuten kan du laste bilder direkte fra mobiltelefonen din, som mest sannsynlig tar flere bilder enn datamaskinen, rett inn i Instagram. Dermed får du en sømløs overføring uten en masse kabler eller andre innviklede prosesser. Du kan dessuten dele de interessante tingene du foretar deg på en ferie for eksempel, uten å måtte vente på å komme tilbake til hotellet for å laste opp bildene på din PC.

Du kan dele både bilder og videoer direkte fra din profil. Instagram gir deg også muligheten til å dele en liten tekst som går til bildet, og dessuten kan du også benytte deg av såkalte hashtags (#). Disse lar deg tagge spesifikke emner for bildet eller videoen du har delt. Om du for eksempel har delt en post om din tur til treningsstudioet, så kan du legge til hashtaggen #trening under ditt bilde eller din video.

Dessuten er det ikke bare du som kan dele på Instagram. Selvfølgelig er denne gratis appen tilgjengelig for hele verden, og dermed kan du følge nærmest hvem som helst her. De fleste foretrekker å følge kjendiser, men det går helt fint å bare følge venner også. Instagram gir deg en unik mulighet til å få innblikk i dine venners liv, så vel som kjendiser og andre som bruker Instagram hyppig.

Hvorfor Instagram?

For de som aldri har benyttet Instagram, men allerede har Facebook, Twitter, Snapchat og Whatsapp blant annet, så er det et godt spørsmål om hvorfor en skal gidde å laste ned Instagram. Det beste svaret er at hundrevis av millioner har valgt å gjøre det, og nettopp derfor bør du også. Det er nemlig et helt samfunn av brukere som er aktive på Instagram, og du vil mest sannsynlig føle deg utenfor dersom du ikke blir med på leken.

Dessuten er Instagram en ypperlig mulighet for deg til å dele flotte bilder av deg selv, familien eller hverdagen din. Her kan du dele ting som interesserer andre, og kanskje kan du slå deg opp en følgerskare. Kylie Jenner, sammen med Kim Kardashian, er utvilsomt de to best kjente individene på Instagram. Kanskje ønsker du ikke å bli så kjent derimot, for Kylie ble blant annet ydmykt da et egg slo hennes rekord i antall likes. Hun hadde med et noe promiskuøst bilde fått hele 18 millioner liker klikk. Et egg fra brukeren WorldRecordEgg fikk derimot 50 millioner liker klikk i løpet av meget kort tid.

Dette illustrerer en meget viktig funksjon av Instagram – måten ting sprer seg uendelig fort på. Om enn ikke for deg selv, så kan det være ufattelig lurt å drive din business over Instagram, i hvert fall om din bedrift selger varer som kan markedsføres godt ved hjelp av bilder.

Instagram for bedrift

Kontoer på både Facebook, Twitter og LinkedIn blant annet kan være viktige for bedrifter. Men hva med en konto på Instagram? For en klesbutikk, skjønnhetsklinikk, eller andre bedrifter som tjener godt på å vise frem bilder, så er Instagram perfekt. Her har hverken feeden til brukerne eller din egen profil stort annet å se på enn bilder, og dersom du har en god portefølje av produkter eller tjenester som kan vises frem, så vil din kunde unektelig bli imponert av dette. Derfor kan Instagram utvilsomt være med på å utvikle mersalg for din bedrift, spesielt om det er egnet å dele bilder av produkter og tjenester ved hjelp av bilder.

Oppsummering

Instagram er utvilsomt en av vår tids mest populære apper, og det er ikke uten grunn. Denne appen lar deg dele bilder og videoer, og den holder dette som det sentrale temaet, uten masse tekst og annonser slik de andre mediene ofte vil ha. For deg som liker å dele visuelle ting, så er dette den perfekte appen. Dessuten kan den også være flott for deg som driver en bedrift, da Instagram for bedrifter hjelper deg å presentere dine produkter og tjenester på en unik måte.

Om du enda ikke har fått skaffet deg Instagram, så er det virkelig på tide at du slenger deg med!