HBO Nordic – amerikansk strømmegigant inntar Skandinavia

HBO Nordic kommer fra den amerikanske tungvekteren HBO, og er en av deres 3 strømmetjenester. HBO Nordic er derimot tilpasset det nordiske markedet, som navnet tilsier. Tjenesten kringkaster for det meste det samme som vises på HBOs amerikanske strømmetjenester, men med underteksting på skandinaviske språk. HBO Nordic er kjent for å tilby serier som for eksempel Game of Thrones, og andre serier med fokus på det prehistoriske. Om du derfor er en med spesiell interesse for historie, myter og mysterier, både de mer faktiske og de fiktive, så kan HBO Nordic være midt i blinken for deg.

Alt begynte da HBO først prøvde å kjøpe seg inn i det Nordiske markedet via franskeide Canal Digital i 2008, men etter at TV4 bydde 320 millioner euro for konsernet, bestemte HBO seg for å heller opprette en ny og egen strømmetjeneste for de nordiske landene. I 2012 lanserte HBO tjenesten HBO Nordic, som de stolt kunne meddele at var kompatibel med alt fra nettbrett, smarttelefoner, smart-TVer, spillkonsoller og datamaskiner. Her ville episoder fra de populære seriene som HBO allerede tilbydde i USA, bli lansert kun timer etter i Norge, med undertekster.

HBO Nordic i Norge tilbyr også som de fleste andre streaming tjenester en gratis 30 dagers prøveperiode, du skal med andre ord kunne være helt sikker på at dette er tjenesten for deg, før du betaler en eneste krone. Om du velger å beholde abonnementet ditt etter prøveperioden betaler du heller ikke mer enn 99 kr/mnd, som er cirka midt på treet når det kommer til kostnader av diverse strømmetjenester, ingen dårlig avtale med tanke på innholdet du får tilgang til.

HBO Nordic eller Netflix – hvem tar seieren?

Når HBO Nordic kom på banen i 2012 var det ikke mange andre tjenester de konkurrerte med, erkefienden derimot var nok ganske klart Netflix. Netflix lanserte ikke bare sin tjeneste litt før HBO Nordic, dette var også snakk om en tjeneste som støttet alle plattformer fra dag en, og hadde et av de beste utvalgene.

I senere tid derimot har mange valgt å gå over til HBO Nordic som sin favoritt innen streaming, dette gjelder også noen ganger tidligere Netflix kunder, men hva er grunnen til dette? Bortsett fra de åpenbare grunnene som at mennesker naturligvis ønsker forandring og nyvinning fra tid til annen, og at ulike tjenester utvikler og oppdaterer seg i ulike retninger over tid, så valgte også HBO å satse på en gren med serier som har hatt utrolig mye interesse de siste årene. Her snakker vi om prehistoriske myter om livet slik det kan ha sett ut i middelalderen og før, både mindre og mer faktabasert. Krig, fred, kjærlighet, svik samt drager og annet spennende drama fanget seerens oppmerksomhet. Her er det nok som mange allerede har forstått Game of Thrones som refereres til, en serie som har utviklet seg til en sann folkefavoritt, og har avlet utallige episoder over årene.

https://www.youtube.com/watch?v=GPhSC3vvvFY

HBO Nordic er strømmetjenesten for dem som elsker TV-serier

HBO har alltid hatt et glimrende utvalg av TV-serier, også før de utviklet seg til å bli en strømmetjeneste. HBO Nordic har en rekke originaltitler i sitt bibliotek, og dette er ikke hvilke som helst originaltitler, men serier som lite kan måle seg med, uavhengig av om det er snakk om TV eller streaming. Noen av de mange nevneverdige seriene er Sopranos, The Wire, Chernobyl og selvfølgelig Game of Thrones.

Du vil nok heller ikke bli skuffet om du er glad i film. HBO Nordic har i tråd med sitt noe mystiske og klassiske rykte, filmer som går tilbake lengre enn de fleste av oss kan huske. Dette gidde dem dog ikke det beste ryktet til å begynne med, da de i begynnelsen for det meste tilbydde gamle filmer, og et var heller ikke så alt for mange av dem. Dette ryktet har dog ikke lengre noe grunnlag, med tanke på at HBO Nordic nå er en skikkelig tungvekter, med tusenvis av serieepisoder og filmer.

Utviklingen har vært massiv!

I begynnelsen av HBO Nordics lansering måtte tjenesten i likhet med flere andre strømmetjenester i deres startfaser gjennomgå diverse hets på grunn av ting som dårlig bildekvalitet, hakking, dårlig optimalisering på enkelte plattformer, dårlig utvalg og så videre. Mye har derimot skjedd siden streamingens oppstandelse og HBO Nordics lansering i 2012. Med mindre du bor så langt unna sivilisasjonen at du ikke har tilgang på en brukbar internett forbindelse, så er det lite sannsynlig at du vil streve med dårlig bildekvalitet eller hakking ved bruk av HBO Nordic og andre liknende tjenester i dag. Der vi før bare kunne trygle og håpe på å få frem et HD-bilde, kan vi i dag ta det helt med ro og forvente en uforstyrret og klar Full-HD eller noen ganger til og med 4K opplevelse på TV-skjermen.

Tidene forandrer seg, og det gjør også streaming tjenestene vi benytter. For ikke lenge siden var det en del av rutinen til mange på en lørdags kveld, å bruke opp mot en halv time for å vente på at filmen man ville se skulle «bufre», slik at man kunne se favorittfilmen sin uten avbrytelser. På samme måte er det de av oss som også husker å måtte gi den gamle kasse-TVen hjemme et skikkelig slag på toppen, for å gjøre bildet klart igjen, samt justere antennen for å få inn klart signal.

Dette er problemer som det er lite sannsynlig at mange av oss vil støte på igjen, og på samme måte er det liten sjanse for at mange av oss vil oppleve de samme problemene med sin valgte strømmetjeneste, som folk kommenterte for 5 år siden. Streaming bransjen har kommet en lang vei de siste 5 årene, og HBO Nordic står i dag på toppen som en av de beste tjenestene tilgjengelig.

Kom i gang i dag!

Ønsker du å prøve ut HBO Nordic? Da er alt du behøver å gjøre å registrere deg på deres nettsider, etter dette får du prøve ut tjenesten gratis i 30 dager, før du kan velge om du vil abonnere eller ikke.