Viaplay – Skandinavias streaming tjeneste

Streaming tjenesten Viaplay, en tjeneste med sterke røtter i Skandinavia, skjerper nå konkurransen mot sine amerikanske konkurrenter. Tjenesten som startet i det små på TV, har nå utviklet seg til å tilby et bredt spekter med underholdning og sport, både på TV og streaming. Viaplay tilbyr nå et av industriens bredeste underholdningsutvalg, med over 2000 filmer og 10.000 serieepisoder.

De samarbeider også med langt flere studioer enn for eksempel Netflix, kan selskapets sjef Rikard Steiber stolt meddele. Steiber legger også ekstra vekt på Viaplays nyeste og mest spennende funksjon, som innebærer at alle kunder har mulighet til å laste ned alt innhold til sine mobiler, nettbrett og PCer. Man kan dermed ta med seg alle sine favorittfilmer og serier på flytur, telttur eller andre plasser der WiFi ikke er tilgjengelig.

Viaplay gratis er en 2 ukers gratis prøveperiode som tilbys til alle som ønsker å smake på utvalget av filmer og serier som strømmetjenesten kan tilby, uten å nødvendigvis måtte binde seg til en lengre avtale uten et skikkelig inntrykk. Prøveperioden gjelder for det samme innholdet som betalende abonnenter av tjenesten har tilgang til. Om du derimot vil ha tilgang til «Sport-event» funksjonen, må du bestille enten Viaplay Sport eller Viaplay Total.

Om du etter prøveperioden finner ut at du vil fortsette å abonnere på Viaplay, trenger du ikke å foreta deg noe, abonnementet ditt blir automatisk betalt for 30 dager i forveien hver måned. Du kan også når som helst avslutte abonnementet ditt, uten noen form for bindingstid. Her finnes det med andre ord potensiale for mye moro, med svært liten risiko!

Viaplay skal kunne nytes på alle enheter

Viaplay har uten tvil fokusert på å utvikle tjenesten sin til så mange plattformer som mulig. Det er ikke bare på PC eller mobil du kan bruke tjenesten, Viaplay tilbys nå på de fleste digitale enheter. Disse inkluderer PC, mobil, nettbrett, Chromecast, Apple TV, Smart-TV, Playstation og Xbox. Med andre ord skal det ikke være vanskelig å få tilgang til favorittinnholdet ditt, uansett hvilken underholdningsplattform du foretrekker.

Mange vil kanskje tro at det er vanskelig for Viaplay å opprettholde en feilfri streaming opplevelse på tvers av så mange plattformer samtidig. Steiber sier derimot at det ikke er nettbrettene eller mobilene som er problemet, men Smart-TV-ene, da det rett og slett finnes for mange ulike typer av dem. – Dette har blitt en utfordring for hele bransjen, sier han. Det finnes så mange ulike Smart-TV-merker, og hver og en av dem oppdaterer sin programvare med jevne mellomrom. Oppdatering av det økende antallet ulike apper til disse TV-ene, begynner å bli utfordrende for oss som driver strømming, nevner Steiber. Om du ser etter den mest sømløse streaming opplevelsen kan det derfor anbefales å bruke en av de andre plattformene, samtidig må det understrekes at det er svært liten sjanse for at du støter på problemer, også ved bruk av Smart-TV-en din.

Nytt innhold raskt og effektivt

De to tingene som i stor grad avgjør suksessen bak en streaming tjeneste er kvalitet på, samt rask levering av nytt innhold. Hos Viaplay får du tilgang til innhold fra fem av de store studioene i Hollywood, dette betyr at du får tilgang til filmer og serier i det såkalte first pay-vinduet, med andre ord et halvt år eller mer etter at filmen har premiert på kino. Dette gjør Viaplay unike både på filmer og serier. I tillegg får du som Viaplay-kunde tilgang til det man kaller Viaplay 24, som innebærer nye episoder til mange av dine favorittserier, senest 24 timer etter at de har hatt premiere i USA. Viaplay eier også TV3, som også gjør det mulig å se de nyeste episodene av seriene som går her.

Måten Viaplay presenterer sitt innhold på er også svært imponerende, det skal ikke bare vises statiske bilder av innholdet man er interessert i, men også små filmsnutter skal vises på TV-en når man blar gjennom innholdet med f.eks. mobilen. Barna har i likhet med Netflix også en egen sone som kalles «Kidzone», hvor de enkelt finner sine favoritter av tegneserier, barnefilmer, barne-tv og mer. Innholdet presentert her er naturligvis ment for de små.

Ett av bransjens største utvalg for en forholdsvis lav pris

Viaplay koster i dag 119 kr/mnd etter opphørt prøveperiode. Selv om dette ikke er den laveste prisen per måned, sammenliknet med konkurransen, så er det en svært konkurransedyktig pris med tanke på hva du får på kjøpet. Viaplay tilbyr ett av de desidert beste streaming alternativene for Norske film- og serieelskere, ikke bare med tanke på de over 2000 filmene og 10.000 serieepisodene du får, men også gå grunn av rask tilgang til nye episoder som kommer som kommer ut i USA, tilgang til tjenesten på en rekke plattformer og muligheten til å laste ned så mye du skulle ønske av dine favorittfilmer og serier.

Om du allerede er kjent med Viasat på TV, kan Viaplay være en ideell overgang til streaming for deg. Du vil fort kjenne deg igjen i det familiære grensesnittet, samt mange former for lett gjenkjennelig innhold. Dessuten får du også tilgang til de nyeste episodene av dine favorittserier på TV3, uten at du trenger å betale for normal TV-lisens. Viaplay er definitivt en ideell introduksjon til streaming for mange Nordmenn i dagens medieverden.

Hvordan tilegner du deg gratis Viaplay?

Om du noen gang har registrert deg på andre streaming tjenester, vil Viaplay fungere mer eller mindre på samme måte. Du registrerer deg via deres nettside og mottar en 2 ukers gratis prøveperiode, og deretter vil du bli trukket 119 kr/mnd om du velger å fortsette. Med tanke på alt det Viaplay tilbyr sine kunder, fra et av industriens bredeste film- og serieutvalg, samt superrask leveranse av nye internasjonale episoder og TV-serier fra TV3, er dette absolutt en streaming tjeneste som leverer mer verdi enn den tar.

Om du ønsker å prøve deg på en ny streaming tjeneste, kan Viaplay uten tvil bekreftes som et godt alternativ. Med sitt brede utvalg, raske levering av nye filmer og episoder, samt muligheten til å laste ned alt innhold du kommer over, er Viaplay en solid tjeneste.